Leuk om kennis te maken: designers Marlijn & Marischka

Marischka en Marlijn

Het team van ETP bestaat uit twintig enthousiaste en bevlogen professionals. Productmanagers, designers, medewerkers van de ETP Servicedesk en projectmanagers: iedereen heeft een eigen verhaal. Wij geven graag een kijkje achter de schermen, zodat u ons beter leert kennen en ziet wat ons beweegt. In deze editie van het magazine, stellen wij voor: Marlijn, junior designer en Marischka, designer bij ETP.

Marlijn (25) en Marischka (34) werken nu twee jaar samen op de styling-afdeling van ETP. Marlijn is na het afronden van haar opleiding Technische Commerciële Textielkunde aan Saxion Hogeschool als junior designer bij ETP gekomen. Marischka heeft Management, Economie en Recht gestudeerd en koos daarna voor een hele andere richting: Modestyling aan Artemis Modeacademie. Na deze opleiding werkte ze bij verschillende modebedrijven als designer, voordat zij het team van ETP kwam versterken.

Marlijn en Marischka: “Met de styling-afdeling, maken wij deel uit van de creatieve tak van ETP. Wij zijn verantwoordelijk voor het bedenken en visualiseren van bedrijfskledingconcepten voor de klanten van ETP. Daarnaast zijn wij ook betrokken bij de technische uitwerking hiervan. Binnen ETP werken wij nauw samen met de projectmanagers en de productieafdeling. De projectmanagers hebben het contact met de klant en briefen ons zodat wij een voorstel of een collectie weer verder kunnen nemen en kunnen uitwerken. Als alles zover is, gaan de productmanagers samen met de fabrikanten aan de slag om onze ontwerpen te ontwikkelen tot een mooi product. Ook in die fase blijven wij natuurlijk betrokken. Het is mooi om dat wat wij hebben ontworpen, uiteindelijk als tastbaar item te zien!”

“Elke klant is anders en heeft zijn eigen visie, uitstraling, kleurgebruik en praktische wensen en eisen. Het is telkens weer een uitdaging om voor de klant een mooie, passende collectie te ontwerpen.”

Marlijn & Marischka

Wij starten altijd met het opdoen van inspiratie: door ons goed in het bedrijf van de klant te verdiepen, medewerkers aan het werk te zien en hen te spreken. Door te shoppen, beurzen en trendlezingen te bezoeken, en het internet natuurlijk af te speuren. Dit maakt ons werk erg afwisselend. Als de klant enthousiast is over zowel het concept als het eindresultaat, geeft dat enorm veel voldoening,” aldus Marlijn & Marischka.

Als designers kunnen wij bij ETP onze creativiteit kwijt. Dit kan in de vorm van een casual ontwerp, een sportieve collectie of een meer ‘formal wear’ voorstel: elke opdracht is totaal verschillend! Iedere klant is anders en heeft zijn eigen visie, uitstraling, kleurgebruik en praktische wensen en eisen. Het is telkens weer een uitdaging om voor de klant een mooie, passende collectie te ontwerpen.

  • delen

Terug naar ETP Magazine

Lees ook