ETP in Elsevier: De Luxe Brigade

Links de kleding van en interview met het Waldorf Astoria Amsterdam

In maart 2017 verscheen Elsevier Stijl Mannenmode, een tweejaarlijkse editie die volledig in het teken staat van de stijlvolle man. In het artikel ‘De Luxe Brigade’ op pagina 58 wordt gesproken met Sacha Speckemeier, manager van Librije’s Zusje. Dit restaurant aan de grachten van Amsterdam werd bekroond met twee sterren en is onderdeel van vijfsterrenhotel Waldorf Astoria.

Voor het personeel van het Waldorf Astoria ontwikkelde ETP in samenwerking met modeontwerper Jan Taminiau in 2014 een nieuwe collectie. Kenmerkend aan de collectie is niet alleen de witte anjer op de revers van de heren – een knipoog naar het Koninklijk Huis – maar tevens de jurk waarin de vrouwelijke front office medewerker zich hult. Op de zijden jurk werd een print van de historische grachtengordel met de hand bedrukt. Voor het dessin van de jurk dook Taminiau in de digitale collectie van het Rijksmuseum en vond hier een historische prent van cartograaf Balthasar Florisz van Berckenrode. Op een subtiele doch eigentijdse wijze verweeft Taminiau het verleden met eigentijdse modieuze stofverwerking.

Klik hier en lees het volledige artikel

 

“Je voelt dat het met zorg is gemaakt, het zit dan ook perfect. Als je je goed voelt en trots bent op wat je draagt, kun je ook beter presteren.”

Sascha Speckemeier in Elsevier Stijl

 

  • delen

Terug naar ETP Magazine

Lees ook